Řekli o nás:
Iva Karásková

"..Takže bledě závidím, ale srdečně přeju, ať s Vámi ještě dlouhá léta všichni Vaši čtenáři i nečtenáři zpívají, malují, povídají, hrají a čtou - Knihovnická dílna - Praha 20.4.2005"
|
Píše Bláha Miroslav |

     Mezi knižními kuriozitami, které děti v kostomlatské knihovně vyhledávaly na výstavku ke Světovému dni knihy byla také ta, která se rozvinutá do knihovny nevejde - Dějiny (udatného) českého národa, autorky Lucie Seifertové. A protože knihovna získala od Ministerstva kultury dotaci na projekt "S knihou cestami historie" bylo jen otázkou autorčiných časových možností, kdy si přijede s kostomlatskými školáky popovídat. A do školní družiny, kde čekali žáčci 1. stupně ZŠ dorazila 18. prosince 2009 opravdu pořádná výprava - Lucie Seifertová se svým manželem (a vydavatelem) a malým Toníkem, kterého v jeho objevitelských výpravách usměrňovala babička. A pak už se děti nestačily divit nejen poutavému vyprávění o naší historii, ale i o náročné práci při vytváření prostorových leporel. Mezi dětmi kolovala nejen hotová leporela, která si mohly i zakoupit, ale i nákresy a polotovary stránek. Autogramiádu ukončilo až nemilosrdné zazvonění. V knihovně pak čekalo na paní Lucii ještě podepisování dalších výtisků. Jeden celý komplet zakoupila knihovna na dlouhodobou zápůjčku pro výuku na škole i jako připomínku příjemné a objevné besedy.

Besedu zahájil písničkou manžel paní Lucie - Petr Prchal "Pancho". Touto písničkou bude uváděn televizní seriál, natočený podle knihy Příběhy českého národa.


Tato kniha získala cenu Magnesia Litera za knihu roku 2003 pro děti a mládež, Zlatou stuhu v kategorii Literatura faktu a populárně naučná literatura pro děti (za rok 2003) a Zlatů pečeť za polygrafické zpracování. Kniha vyšla také v anglickém překladu.


Devět metrů poutavého povídání a obrázků z naší mnohdy pohnuté historie.


Z tohohle slepence že může vzniknout taková pěkná knížka?


Lucie Seifertová se v klubku dětí chvílemi ztrácela.


A tyto nám prosím také podepište, ty budou sloužit jako učebnice.


Ani v knihovně nebylo moc času na odpočívání.
Setkání seniorů v Kutné Hoře

24. srpna 2023
ZLATA HOUŠKOVÁ zlata.houskova@gmail.com Když se sejdou přátelé, kteří se delší dobu neviděli, bývá...

Setkání seniorů v Plzni

25. srpna 2022
Celostátní setkání knihovnických seniorů v Plzni Autor: • HENDRYCHOVÁ, Hana Číslo: • 2022,...

Jubileum nejstarší čtenářky

9. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | V hasičské klubovně v Kostomlatech pod Milešovkou se v sobotu 6. srpna sešli...

Vzpomínka na paní knihovnici

1. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | Prvního srpna uplyne 100 let od narození paní Jarmily Mengrové - knihovnice a také...



Odcházíme z krnovské knihovny
Odcházíme z krnovské knihovny
Milé přijetí v Městské knihovně Olomouc
Milé přijetí v Městské knihovně Olomouc