Řekli o nás:
Věra Šimková-Plívová

"Milá Haničko a Miroslave. Blahopřeji k ocenění Knihovna roku. Vzpomínám na setkání v Semilech, na naše tanečky! Šťastné Vánoce a zase někdy na shledanou Vaše V.Š-P - PF 2005"
|
Píše Bláha Miroslav |

     Prosinec bude v kostomlatské knihovně již tradičně vyplněn pohodou i prací. Nejdříve se knihovníci vypraví 3. prosince s prvňáčky a dětmi z "mateřinky" na výstavu betlémů a modelů ze stavebnice Merkur do teplického zámku. V podvečer 12. prosince bude při příležitosti rozsvěcení vánočního stromu na parku přístupná i výstavka betlémů v knihovně. Paní knihovnice je shromažďuje již léta a nejnovější je Teplický betlém, zakoupený při vernisáži teplické výstavy. Region zastupuje ještě Ústecký betlém se známými severočeskými dominantami.
     V podvečer 17. prosince přijede do knihovny na besedu historik a autor historických románů PhDr. Vlastimil Vondruška, CSc. Jeho románové postavy podávají čtenářům poutavý obraz dávných časů. Následující den se s žáky 1. stupně ZŠ setká autorka nejdelší knihy - Lucie Seifertová. Komiksová forma podání našich dějin je dětem bližší než nezáživný dějepis. Obě tyto besedy jsou dotačně podpořeny MK ČR v rámci projektu "S knihou cestami historie".
     No a úterky před Štědrým dnem a Silvestrem budou ve znamení tradičního půj(n)čování - pohodového posezení, rozjímání a bilancování. Ovšem jestli knihovníci stačí napéci vánoční cukroví. Ale co, křížaly jsou už nasušené a punč nakoupený. Návštěvníkům bude představen i kalendář, který knihovníci sestavili z kreseb věnovaných dětmi.
     Zatím co všichni ladí na silvestrovské oslavy, knihovníci v závěru roku pilně pracují - čeká je vyúčtování a vyhodnocení dotací a sponzorských darů, sestavení žádostí na další rok, závěrečná zpráva, novoročenky- no zkrátka nenudí se, ale spokojenost návštěvníků a čtenářů je nejlepší odměnou.

     Knihovnice s vnučkou při přípravě výstavky betlémů. Srdečně Vás do kostomlatské knihovny zvou k jejímu zhlédnutí a to až do Tří králů. A kdo do té doby vystavené betlémy nejpřesněji spočítá, tak si jeden odnese domů.


Lidový orlickoústecký betlém - jeden z posledních přírůstků do knihovnické sbírky - však se přijďte podívat.
Setkání seniorů v Plzni

25. srpna 2022
Celostátní setkání knihovnických seniorů v Plzni Autor: • HENDRYCHOVÁ, Hana Číslo: • 2022,...

Jubileum nejstarší čtenářky

9. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | V hasičské klubovně v Kostomlatech pod Milešovkou se v sobotu 6. srpna sešli...

Vzpomínka na paní knihovnici

1. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | Prvního srpna uplyne 100 let od narození paní Jarmily Mengrové - knihovnice a také...

Návštěva z Litvínova

20. července 2022
Píše Bláha Miroslav | V nejparnějším letošním dni, 20. 7. 2022 se do Kostomlat vypravila skupina sokolek...



Prezentace Horní Lidče
Prezentace Horní Lidče
Knihovna byla najednou malá
Knihovna byla najednou malá