Řekli o nás:
Iva Karásková

"..Takže bledě závidím, ale srdečně přeju, ať s Vámi ještě dlouhá léta všichni Vaši čtenáři i nečtenáři zpívají, malují, povídají, hrají a čtou - Knihovnická dílna - Praha 20.4.2005"
|
Píše Bláha Miroslav |

     Svaz knihovníků a informačních pracovníků, Městská knihovna v Praze a Národní knihovna ČR za finanční podpory Ministerstva kultury České republiky uspořádali ve dnech 23. 4. a 24. 4. 2008 v malém sále Městské knihovny v Praze KNIHOVNICKOU DÍLNU , Velmi obsažný program byl určen zejména knihovníkům veřejných knihoven.
     Kostomlatští knihovníci se vypravili na první den jednání Knihovnické dílny, který byl věnován v úvodní části venkovským knihovnám a soutěži Knihovna roku.

Prezentace Knihovny roku 2008 - Obecní knihovny Bory - manželé Blanka a Pavel Křížovi

     Knihovnu roku 2006 - Obecní knihovnu v Býšti, představila za nemocnou knihovnici, paní Vendulku Valečkovou, paní Daniela Wimmerová, která rovněž informovala i o připravovaném, letošním setkání venkovských knihoven právě v Býšti
     A pak již spustili prezentaci Obecní knihovny v Borech manželé Blanka a Pavel Křížovi. V minulém roce získali titul Knihovna roku za aktivity vytvářející dobrý příklad komunitní knihovny. Vzájemně se doplňující pár připomněl kostomlatským knihovníkům jejich první veřejné vystoupení na stejném místě v roce 2005.
     Romaňi kereka– Romský kruh - Projekt Knihovny města Ostravy, realizovaný na pobočce ve Vítkovicích, představila paní Dáša Vrchlabská. Projekt získal zvláštní ocenění v kategorii Informační počin v roce 2007.

I o přestávce byla příležitost k pracovnímu i přátelskému popovídání...


      Program po přestávce byl více jak nabitý - Rodina z pohledu veřejných knihoven a navazující téma "Podnik přátelský rodině“ byly zajímavé prezentace odborných agentur.
     O netypickém knihovnickém prostředí v Domácím hospicu Cesta domů a hospicové knihovně - Knihovně roku 2006 v kat. Informační počin, poutavě vyprávěla knihovnice Mgr. Štěpánka Ryšavá
     Knihovny přátelské rodině a jejich aktivity postupně představili: PaedDr. V. Raška z knihovny Karla Dvořáčka ve Vyškově, ředitelka semilské knihovny M.Vrbenská - SMolíček, projekt na podporu dětského čtenářství a Mgr. M. Dočkalová z Městské knihovny v Třebíči - projekt Kdo si čte, nezlobí.
     Gejzír informací a nápadů Evy Kordové z knihovny A. Marka v Turnově "utnula" v časové tísni Zlata Houšková. Přesto se posluchači leccos dozvěděli o vstřícnosti této knihovny vůči čtenářům, neboť řada akcí se koná i o víkendech.
     Výčet témat není zdaleka úplný, více se dozvíte z prezentací uložených na stránkách SKIPu, kde najdete i fotogalerii.
Setkání seniorů v Plzni

25. srpna 2022
Celostátní setkání knihovnických seniorů v Plzni Autor: • HENDRYCHOVÁ, Hana Číslo: • 2022,...

Jubileum nejstarší čtenářky

9. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | V hasičské klubovně v Kostomlatech pod Milešovkou se v sobotu 6. srpna sešli...

Vzpomínka na paní knihovnici

1. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | Prvního srpna uplyne 100 let od narození paní Jarmily Mengrové - knihovnice a také...

Návštěva z Litvínova

20. července 2022
Píše Bláha Miroslav | V nejparnějším letošním dni, 20. 7. 2022 se do Kostomlat vypravila skupina sokolek...



Místní speciality nabízené i s recepty
Místní speciality nabízené i s recepty
Paměťové karty se utěšeně plnily
Paměťové karty se utěšeně plnily