Řekli o nás:
Markéta Zinnerová

"Milí Bláhovi, vždycky se při vzpomínce na setkání usmívám. Bylo nám u Vás a s dětmi krásně. Co Vám s Petrou přejeme, vlastně za nás říká kočka Linda - Ze srdce zdraví M.Z. - PF 2002"
|
Píše Bláha Miroslav |

Citujeme ze stránek SKIPu:
Do knihovny na internet, po internetu do knihovny
     Knihovny jsou tradičním a velmi významným protagonistou Března – měsíce internetu. V roce 2007 připravily 384 knihovny v průběhu března pro veřejnost pestrou paletu akcí a programů, kterých se zúčastnilo kolem 100 tisíc návštěvníků.
     I v březnu 2008 nabídnou knihovny zájemcům široké spektrum aktivit s cílem propagovat nejen internet jako takový, ale vhodným a mnohdy mimořádným způsobem spojit tradiční svět knihovny s živým a stále se měnícím prostředím internetu. Přehled těchto aktivit bude tradičně na stránkách, které připravuje Svaz knihovníků a informačních pracovníků.
     Na závěr Března – měsíce internetu pak chystá Klub dětských knihoven SKIP Noc s Andersenem. Přehled míst, kde kouzelná noc zaměřená na podporu dětského čtenářství 28.3.2008 proběhne, je na webu Knihovny B. B. Buchlovana v Uherském Hradišti, hlavního organizátora.
     Velmi příznivý ohlas na veřejnosti i v médiích mělo motto minulého ročníku, proto se organizátoři rozhodli neměnit je a tudíž jedenáctý ročník Března - měsíce internetu bude mít stejné motto: "Internet - výhoda pro znevýhodněné".
     Jeho cílem je upozornit na význam, který má nebo může mít internet pro znevýhodněné skupiny obyvatel, jako jsou zejména lidé se zdravotním postižením, senioři, matky na mateřské dovolené, nezaměstnaní.
     Knihovny vloni v duchu motta Internet - výhoda pro znevýhodněné připravily 159 akcí pro seniory, 141 pro matky s dětmi, 57 pro zdravotně postižené a 61 pro nezaměstnané. Věříme, že i letos dokáží vhodným způsobem oslovit tyto znevýhodněné skupiny, ale třeba i Romy či národnostní menšiny, se kterými některé rovněž pracují.

A co se na letošní březen chystá v kostomlatské knihovně?


     
Setkání seniorů v Kutné Hoře

24. srpna 2023
ZLATA HOUŠKOVÁ zlata.houskova@gmail.com Když se sejdou přátelé, kteří se delší dobu neviděli, bývá...

Setkání seniorů v Plzni

25. srpna 2022
Celostátní setkání knihovnických seniorů v Plzni Autor: • HENDRYCHOVÁ, Hana Číslo: • 2022,...

Jubileum nejstarší čtenářky

9. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | V hasičské klubovně v Kostomlatech pod Milešovkou se v sobotu 6. srpna sešli...

Vzpomínka na paní knihovnici

1. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | Prvního srpna uplyne 100 let od narození paní Jarmily Mengrové - knihovnice a také...



První účastníci v prostějovské knihovně
První účastníci v prostějovské knihovně
První informace přímo na místě bojů
První informace přímo na místě bojů