Řekli o nás:
J.Rychterová+V.I.P.

"Milý a krásný den v Kostomlatech nás opět potěšil, jako vždy. Je nám ctí, že jsme mohli potěšit i my-písničkami. Děkujeme za vlídné přijetí premiéry našeho pořadu - vystoupení v Kostomlatech 12. listopadu 2014."
|
     Dne 3. října 2019 předal ministr kultury Lubomír Zaorálek v Zrcadlové kapli Klementina ceny Ministerstva kultury ČR „Knihovna roku 2019“. Knihovnou roku 2019 v kategorii „základní knihovna“ se stala Místní knihovna Větrný Jeníkov z kraje Vysočina. Zvláštní ocenění získaly Obecní knihovna Lomnice z Karlovarského kraje a Místní knihovna ve Svijanech z Libereckého kraje.
     Hlavní cenu v kategorii „informační počin“ získala Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem za projekt Poradenského a edukačního centra jako prvního metodického centra pro spolupráci škol a knihoven v rámci neformálního vzdělávání. Zvláštní ocenění v této kategorii obdržel doc. PhDr. Jaromír Kubíček, CSc. za publikaci Dějiny veřejných lidových knihoven v českých zemích, která v úplnosti reflektuje kontinuitu knihovnické práce, její nepostradatelnost pro rozvoj demokratické společnosti a uchování jejích hodnot.
     Ocenění „Městská knihovna roku 2019“, které uděluje Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR a Svaz měst a obcí ČR, získala Městská knihovna Písek z Jihočeského kraje. Ceny předal předseda Svazu knihovníků a informačních pracovníků Roman Giebisch a místopředseda Svazu měst a obcí Vlastimil Picek.

Tisková zpráva NK ČR
Setkání seniorů v Kutné Hoře

24. srpna 2023
Milá Gábino, nebo ještě spíše "Milá Lvice". Protože jak jinak než se lví silou a srdcem byste toho tolik...

Setkání seniorů v Plzni

25. srpna 2022
Celostátní setkání knihovnických seniorů v Plzni Autor: • HENDRYCHOVÁ, Hana Číslo: • 2022,...

Jubileum nejstarší čtenářky

9. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | V hasičské klubovně v Kostomlatech pod Milešovkou se v sobotu 6. srpna sešli...

Vzpomínka na paní knihovnici

1. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | Prvního srpna uplyne 100 let od narození paní Jarmily Mengrové - knihovnice a také...



Nepřeberné množství motivů ve dřevě
Nepřeberné množství motivů ve dřevě
Krátký film o životě Karla Čapka
Krátký film o životě Karla Čapka