Řekli o nás:
Vítězslava Klimtová

"Srdečné pozdravy z Pohádkové země České od V. Klimtové a všech skřítků - V. Klimtová, Pavel Půta - beseda v MLK - 7.10.2005"
|
Píše Bláha Miroslav |
     Středeční deštivé ráno 12.září 2007 přivítalo v Duchcově skupinu knihovníků (spíše však knihovnic) z lounského regionu, kteří si přijeli prohlédnout pamětihodnosti jednak tohoto města, ale zejména pak navštívit Místní lidovou knihovnu v Kostomlatech pod Milešovkou. První kroky knihovnické výpravy vedly ke kapli svaté Barbory, kde odpočívá knihovník z nejznámějších - Giacomo Casanova. Procházka po duchcovských pamětihodnostech zavedla knihovníky do Státního zámku Duchcov, kterým je příjemná průvodkyně provedla až do zámecké knihovny a pracovny pana Casanovy. Na společné foto v Knížecí zahradě již shlíželo zářivé sluníčko.
     Návštěva Kostomlat pod Milešovkou začínala prohlídkou kostela sv. Vavřince, ve kterém o historii obce a jejích památek podal obšírný výklad pan Ladislav Faigl. Po krátké procházce obcí knihovníky přivítaly - starostka obce Mgr. Eva Krejsková, knihovnice Hana Bláhová a příjemně vytopená knihovna se spoustou dobrot. Při přátelských diskusích a prohlídce knihovny, kronik a dalších materiálů o práci knihovnického aktivu neúprosně ubíhal čas a loučení probíhalo ve znamení vzájemných příslibů další spolupráce, která byla s Městskou knihovnou Louny navázána v minulém roce. Díky paní ředitelce Mgr. Dagmar Bahnerové a regionální pracovnici paní Janě Špírkové mají kostomlatští spřízněné duše i v odlehlých koutech lounského regionu.

     Když si kliknete sem, tak vám několik obrázků přiblíží pohodovou atmosféru těch chvil.
Setkání seniorů v Kutné Hoře

24. srpna 2023
ZLATA HOUŠKOVÁ zlata.houskova@gmail.com Když se sejdou přátelé, kteří se delší dobu neviděli, bývá...

Setkání seniorů v Plzni

25. srpna 2022
Celostátní setkání knihovnických seniorů v Plzni Autor: • HENDRYCHOVÁ, Hana Číslo: • 2022,...

Jubileum nejstarší čtenářky

9. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | V hasičské klubovně v Kostomlatech pod Milešovkou se v sobotu 6. srpna sešli...

Vzpomínka na paní knihovnici

1. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | Prvního srpna uplyne 100 let od narození paní Jarmily Mengrové - knihovnice a také...



Malujeme VelikoOlympijské kruhy-vajíčka
Malujeme VelikoOlympijské kruhy-vajíčka
Zelená Hora od Konventského rybníka
Zelená Hora od Konventského rybníka