Řekli o nás:
Daniela Řeřichová

"...Knihovna patří do společenství zámku, který již 115 let učí životu dívky, jejichž rodiče svou úlohu nezvládli. Kostel v sousedství nestavěli předkové jako památku, nýbrž jako prostor pro ztišený dialog. Tím může být i kniha - Veřejná správa č.1-2/2004"
|
Píše Bláha Miroslav |

     Dříve než se rozdají vysvědčení a zavřou dveře tříd, probíhají na mnohých školách akademie a školní slavnosti. I v Kostomlatech pod Milešovkou se vystřídaly všechny třídy včetně mateřské školy. Z důvodu odjezdu do školy v přírodě zahajoval 1. stupeň ZŠ už v polovině června. Návštěvníci ve zcela zaplněném hledišti Multifunkčního kulturního centra zhlédli scénky z pohádek a televizních seriálů v podání žáků i školní družiny. Prvňáčci, kteří se prostřednictvím Místní lidové knihovny zúčastnili projektu Už jsem čtenář – knížka pro prvňáčka, byli na čtenáře pasováni samotným králem Karlem IV. v podání pana místostarosty. Odnášeli si kromě královské koruny i výjimečnou publikaci Knihožrouti, pamětní list a fidorkovou medaili se svou fotografií. V závěru akademie se páťáci rozloučili se svojí paní učitelkou. Učitelé, zástupci obce, knihovníci a příznivci odcházeli z akademie s květinovým dárkem.
     Na předposlední červnový den pozvali žáci 2. stupně své rodiče a známé na svoji akademii. Úvodem byly vyhodnoceny celoroční soutěže a byly odměněny nejlepší třídy. A pak již následovala vystoupení jednotlivých tříd – zpěv, známé scénky i parodie na dění ve škole. Školní akce v průběhu roku přiblížilo pěkně zpracované video. Na akademii navázalo rozloučení žáků deváté třídy s kostomlatskou školou. Odcházejícím žákům předávali dárky jak učitelé, tak starostky Kostomlat, Bžan i Světce a pamětní listy připravila i paní knihovnice. Rozlučku ukončilo společné fotografování na kostomlatském parku.
     Kostomlatská mateřská školka si akademii schovala až na poslední červnový den. Motto akademie bylo - Pohádková školka, aneb taneček přes několik pohádek. Půvabné scénky ze známých pohádek byly doprovázeny častým potleskem. Pohádkový rej zakončilo rozloučení s odcházejícími předškoláky. Budoucí školáci si kromě hezké šerpy odnášeli drobné dárečky i pamětní list od knihovníků.
     Všechny uvedené akce byly knihovníky zdokumentovány a zájemcům jsou záznamy k dispozici. Knihovnu nyní také čekají přípravy na návštěvu celostátní komise soutěže Knihovna roku, do které byla nominována krajskou komisí Vesnice roku.

     Příjemné prázdniny a dovolené přejí Hana a Miroslav Bláhovi, Místní lidová knihovna Kostomlaty pod Milešovkou
Setkání seniorů v Kutné Hoře

24. srpna 2023
Milá Gábino, nebo ještě spíše "Milá Lvice". Protože jak jinak než se lví silou a srdcem byste toho tolik...

Setkání seniorů v Plzni

25. srpna 2022
Celostátní setkání knihovnických seniorů v Plzni Autor: • HENDRYCHOVÁ, Hana Číslo: • 2022,...

Jubileum nejstarší čtenářky

9. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | V hasičské klubovně v Kostomlatech pod Milešovkou se v sobotu 6. srpna sešli...

Vzpomínka na paní knihovnici

1. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | Prvního srpna uplyne 100 let od narození paní Jarmily Mengrové - knihovnice a také...



Bývalá armádní jídelna
Bývalá armádní jídelna
Dana Kochová - Měk Havířov
Dana Kochová - Měk Havířov