Řekli o nás:
Daniela Řeřichová

"...Knihovna patří do společenství zámku, který již 115 let učí životu dívky, jejichž rodiče svou úlohu nezvládli. Kostel v sousedství nestavěli předkové jako památku, nýbrž jako prostor pro ztišený dialog. Tím může být i kniha - Veřejná správa č.1-2/2004"
|
Píše Bláha Miroslav |

     Poslední školní měsíc je toužebně očekáván školáky a také knihovníci se těší na rekapitulaci celoroční spolupráce se školou. Čeká je účast na školních akademiích a slavnostech a předávání pamětních listů, Knížky pro prvňáčka a zejména dokumentace všech akcí. Nejdříve, 8. června 2015 se uskutečnila Školní slavnost žáků 1. stupně, při které byly předány malým školákům Knížky pro prvňáčka. Se svojí třídní učitelkou se loučili i žáci 5. třídy.
     Mateřská škola měla letos 23. června samostatnou Školní slavnost. Vystoupení bylo roztomilé ať už šlo o Večerníčkový rej nebo roztancovanou Kalinku. Předškoláci při šerpování dostali i pamětní list od knihovníků.
     Předposlední školní den 29. června se svojí Akademií rozloučili i žáci 2. stupně ZŠ. Jednotlivá vystoupení byla prokládána videoprezentacemi jednotlivých tříd.
      Po ukončení Akademie patřilo jeviště Multifunkčního kulturního centra žákům 9. třídy, kteří se loučili se Základní školou. Po úvodním videu přišlo na řadu šerpování a předávání vysvědčení a dárků a pamětních listů od knihovníků. Došlo i na společnou fotografii na parku.
     Ze všech akcí byla pořízena foto a videodokumentace a DVD je možno v knihovně objednat.
Setkání seniorů v Kutné Hoře

24. srpna 2023
Milá Gábino, nebo ještě spíše "Milá Lvice". Protože jak jinak než se lví silou a srdcem byste toho tolik...

Setkání seniorů v Plzni

25. srpna 2022
Celostátní setkání knihovnických seniorů v Plzni Autor: • HENDRYCHOVÁ, Hana Číslo: • 2022,...

Jubileum nejstarší čtenářky

9. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | V hasičské klubovně v Kostomlatech pod Milešovkou se v sobotu 6. srpna sešli...

Vzpomínka na paní knihovnici

1. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | Prvního srpna uplyne 100 let od narození paní Jarmily Mengrové - knihovnice a také...



Muzeum v Borech dýchá pohodou
Muzeum v Borech dýchá pohodou
V autobuse směr zámek Milotice
V autobuse směr zámek Milotice