Řekli o nás:
Kantoři - senioři

"Díky za krásné chvíle spojené se vzpomínkami na první kroky v našem "učitelování". Rádi vzpomínáme. Mimořádné díky patří manželům Bláhovým za jejich obětavost a péči při zajišťování našich už tradičních setkáváních - 24.5.2003"
|
Píše Bláha Miroslav |

     Velká nástěnná mapa, skupinky diskutujících žáků a výstavka knih německých autorů, to vše dávalo tušit, že pondělní dopoledne 14. května 2007 v kostomlatské knihovně bude veskrze pracovní. Sešli se tu žáci páté, šesté a sedmé třídy kostomlatské školy, aby pod vedením Mgr. J. Palicové představili tvorbu německy píšících autorů. Ve vylosovaném pořadí předstoupilo sedm pracovních skupinek, každá s připraveným programem o jedné literární osobnosti. Žáci nejprve umístili na časovou osu spisovatelův portrét a na mapu vyznačili místo narození a úmrtí.
     A pak už spolužákům představili život a tvorbu dotyčného autora za použití knih nebo i fiktivního rozhovoru se spisovatelem. Pozornost posluchačů si následně ověřili kvízem, křížovkou nebo i výtvarným zpracováním popisované postavy. Na úspěšné luštitele čekaly odměny, jak od přednášejících a paní učitelky, tak i pro všechny účastníky od paní knihovnice. Závěrem děti zhlédly alespoň část z filmu Nekonečný příběh, jehož literární předlohu zpracoval jeden z představených autorů - Michael Ende.
     Připravená témata vhodně doplňovala výstavka publikací německých autorů v českém překladu, ale také několik knih v německém originále, z nichž některé byly vydány koncem 19. století. Paní učitelka si rovněž odnesla svazek materiálů, které knihovníci získali na knižním veletrhu v Praze, kde v centrální expozici pod ústředním heslem "Čtením objevovat budoucnost" byly vystaveny knihy a ediční plány nakladatelství z Německa, Rakouska a Švýcarska.

Fotografie z pracovního dopoledne najdete zde.
Setkání seniorů v Kutné Hoře

24. srpna 2023
Milá Gábino, nebo ještě spíše "Milá Lvice". Protože jak jinak než se lví silou a srdcem byste toho tolik...

Setkání seniorů v Plzni

25. srpna 2022
Celostátní setkání knihovnických seniorů v Plzni Autor: • HENDRYCHOVÁ, Hana Číslo: • 2022,...

Jubileum nejstarší čtenářky

9. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | V hasičské klubovně v Kostomlatech pod Milešovkou se v sobotu 6. srpna sešli...

Vzpomínka na paní knihovnici

1. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | Prvního srpna uplyne 100 let od narození paní Jarmily Mengrové - knihovnice a také...



Nádvoří Konviktu - cíl mnohých gurmánů
Nádvoří Konviktu - cíl mnohých gurmánů
Ještě se pořádně napít na cestu...
Ještě se pořádně napít na cestu...