Řekli o nás:
Jan Kruml

"Ať žijí enthusiasté Bláhovi! Ať se jim daří vychovat další generaci následovníků - Spolkový den - Výstava Země živitelka - České Budějovice - 29.8.2005"
|
Píše Hana a Miroslav Bláhovi |

     Na setkáních knihovníků - seniorů jsme poznali pozoruhodného člověka, který se stal i naším přítelem. Pan Josef Verner ze Záboří nad Labem začínal svou knihovnickou práci v patnácti letech a v tomto roce dovršil třičtvrtě století této činnosti. Byl i výborným kronikářem, dokonce nejstarším, ručně píšícím. Jeho rukopis i ilustrace v kronikách jsou obdivuhodné. Bohužel minulý čas dává tušit, že tento vzácný člověk již není mezi námi. I přes horšící se zdravotní stav se těšil na dovršení devadesátky 13. května 2013. Přežít toto jubileum mu však bylo dáno o pouhý den. Účastníci zájezdu SKIPu 25. dubna mu zaslali podepsaný pamětní list se vzpomínkou, ke kterému jsme připojili svou osobní gratulaci. Stačil nám ještě odepsat i když na jeho jindy bezvadném rukopisu byly znát zdravotní problémy. Z dopisu je cítit, jakoby se loučil. Vzpomeneme si na něj na setkání knihovníků - seniorů počátkem června v Šumperku, kde bude mnohým scházet.

Takhle si budeme pana Vernera pamatovat. Fotografie z roku 2007 ze setkání knihovníků - seniorů v Pelhřimově s naší vnučkou Barborkou
Setkání seniorů v Kutné Hoře

24. srpna 2023
ZLATA HOUŠKOVÁ zlata.houskova@gmail.com Když se sejdou přátelé, kteří se delší dobu neviděli, bývá...

Setkání seniorů v Plzni

25. srpna 2022
Celostátní setkání knihovnických seniorů v Plzni Autor: • HENDRYCHOVÁ, Hana Číslo: • 2022,...

Jubileum nejstarší čtenářky

9. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | V hasičské klubovně v Kostomlatech pod Milešovkou se v sobotu 6. srpna sešli...

Vzpomínka na paní knihovnici

1. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | Prvního srpna uplyne 100 let od narození paní Jarmily Mengrové - knihovnice a také...



Vůně ovoce umocnila přátelskou atmosféru
Vůně ovoce umocnila přátelskou atmosféru
Expozice hospodářského vybavení
Expozice hospodářského vybavení