Řekli o nás:
Jana Rychterová

"Děkujeme za vlídné přijetí i zacházení a milerádi se těšíme na příští setkání Vaše J. Rychterová a V. Pecháček - vánoční posezení v MLK - 15.12.2006"
|
Píše Bláha Miroslav |
     Ústav pro informace ve vzdělávání – Národní pedagogická knihovna Komenského uspořádala pro všechny školy a knihovny 3. ročník projektu Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka, který podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci rezortního projektu Podpora čtenářské gramotnosti.
     Cílem projektu je rozvoj četby hned od prvních měsíců školní docházky dětí, vytvoření základů návyku pravidelného čtení a potřeby využívat pro získávání vědomostí veřejné nebo školní knihovny i ostatní kulturní instituce v místě bydliště.
     Odměnou za vynaloženou námahu bude dětem Knížka pro prvňáčka, původní česká novinka, která byla vytvořena výhradně pro účastníky projektu a nelze ji koupit v běžné knihkupecké síti nejméně po dobu tří let. Ve školním roce 2010/2011 to bude knížka spisovatelky Daniely Krolupperové „Zmizelá škola“, kterou bude ilustrovat známá ilustrátorka Eva Sýkorová-Pekárková.
     Letošní kostomlatští prvňáčci budou už v pořadí třetí, kteří se prostřednictvím kostomlatské knihovny projektu zúčastňují. V loňském ročníku ještě přibyly dvě první třídy z nedalekých Hostomic.
     V úterý 25. ledna 2011 navštívili nejmenší žáčkové příjemně vytopenou kostomlatskou knihovnu, aby se pochlubili svými čtenářskými dovednostmi. Četlo se, veršovalo a hádalo z knížky Jiřího Žáčka Hádej, hádej, hadači, kterou ilustrovala paní Vlasta Baránková. Překvapením byl i čtenářský deníček vydaný k akci Škola naruby se stránkou popsanou čtenářskými záznamy a hodnotícími známkami. Chvilka času zbyla i na výběr dětských knih do ankety SUK 2010. Z loni vydaných dětských knih jich má kostomlatská knihovna téměř 70. Vymezený čas uplynul a tak ještě rychle společné foto před knihovnou a hajdy zpět do školy.
     Pokroky ve čtení si knihovníci ověří ještě několikrát a to i v červnové škole v přírodě, kam jsou školou pozváni. Už z prvních náznaků je zřejmé, že si vzácnou Knížku pro prvňáčka na školní slavnosti na konci školního roku převezmou všichni.

Tak vás tu všechny moc ráda vítám a navzájem se představíme, ano?


Tady pro vás pan Jiří Žáček napsal spoustu hezkých hádanek a říkadel


Takhle pilnou maminku jako má Lucinka, kdyby měly všechny děti


Kdopak z rodiny vám každý večer něco přečte? Může to být i bráška!


Tolik krásných knížek, jak jen vybrat tu nejhezčí a nejlepší?


Děkujeme za návštěvu a těšíme se zase brzy na shledání. A čtěte si!
Setkání seniorů v Kutné Hoře

24. srpna 2023
ZLATA HOUŠKOVÁ zlata.houskova@gmail.com Když se sejdou přátelé, kteří se delší dobu neviděli, bývá...

Setkání seniorů v Plzni

25. srpna 2022
Celostátní setkání knihovnických seniorů v Plzni Autor: • HENDRYCHOVÁ, Hana Číslo: • 2022,...

Jubileum nejstarší čtenářky

9. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | V hasičské klubovně v Kostomlatech pod Milešovkou se v sobotu 6. srpna sešli...

Vzpomínka na paní knihovnici

1. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | Prvního srpna uplyne 100 let od narození paní Jarmily Mengrové - knihovnice a také...



Díky pane Svěráku za poutavý příběh...
Díky pane Svěráku za poutavý příběh...
..A co v té Vaší knihovně...
..A co v té Vaší knihovně...