Řekli o nás:
Daniela Wimmerová

"Moc děkujeme za pozvání do Kostomlat a za vlídné přijetí, vzornou péči a mnoho inspirace do další knihovnické práce - Co venkovské knihovny umějí a mohou - setkání v Kostomlatech - 22. až 24.6.2006"
|
Píše Bláha Miroslav |
     Ústav pro informace ve vzdělávání – Národní pedagogická knihovna Komenského vyzval všechny školy a knihovny ke spolupráci na 2. ročníku projektu Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka, který podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci rezortního projektu Podpora čtenářské gramotnosti.
     Cílem projektu je rozvoj četby hned od prvních měsíců školní docházky dětí, vytvoření základů návyku pravidelného čtení a potřeby využívat pro získávání vědomostí veřejné nebo školní knihovny i ostatní kulturní instituce v místě bydliště.
     Kostomlatská knihovna přihlásila do tohoto projektu nejen kostomlatské prvňáčky, ale také dvě první třídy ze školy v nedalekých Hostomicích. Čtenářské dovednosti si knihovníci ověřovali nejen při besedách, ale také ve škole v přírodě. Odměnou za vynaloženou námahu byla dětem Knížka pro prvňáčka, původní česká novinka, která byla vytvořena výhradně pro účastníky projektu a nelze ji koupit v běžné knihkupecké síti nejméně po dobu tří let. Ve školním roce 2009/2010 to je knížka předního spisovatele Jiřího Kahouna „Legrační dům“, kterou ilustroval známý ilustrátor Jiří Fixl. Slavnostní předání knihy i s malými dárky se uskutečnilo v hostomické škole první červnový den a kostomlatští prvňáci si slavnostní chvíli užili na školní slavnosti 29. června 2010.

Pamětní list pro hostomické prvňáčky


Hostomická 1.A


A tady je 1.B


Kytička kostomlatských prvňáčků


Ze slavnostního předání v Kostomlatech
Setkání seniorů v Kutné Hoře

24. srpna 2023
ZLATA HOUŠKOVÁ zlata.houskova@gmail.com Když se sejdou přátelé, kteří se delší dobu neviděli, bývá...

Setkání seniorů v Plzni

25. srpna 2022
Celostátní setkání knihovnických seniorů v Plzni Autor: • HENDRYCHOVÁ, Hana Číslo: • 2022,...

Jubileum nejstarší čtenářky

9. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | V hasičské klubovně v Kostomlatech pod Milešovkou se v sobotu 6. srpna sešli...

Vzpomínka na paní knihovnici

1. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | Prvního srpna uplyne 100 let od narození paní Jarmily Mengrové - knihovnice a také...



Kameraman slaví třičtvrtě století
Kameraman slaví třičtvrtě století
Tak co si vyberete čertíci?
Tak co si vyberete čertíci?