Řekli o nás:
Pan Per Brixen

"Tak for et dejligt beseg og en utrolig gostfubed - Děkujeme za pěknou návštěvu a neuvěřitelnou pohostinnost! - zápis návštěvy z Velvyslanectví Dánského království do knihovnické kroniky - Noc s Andersenem 2017"
|
Píše Bláha Miroslav |

     Zlátnoucí podzimní les, starobylý hrad a doufejme příjemné počasí, to vše by mělo být kulisou soutěžně - poznávací akce Den s Lesy ČR, který Lesní správa Litoměřice připravuje ve spolupráci s Místní lidovou knihovnou a Občanským sdružením pro záchranu hradu Kostomlaty na sobotu 10. října 2009. Je možno si též projít nedávno otevřenou naučnou stezku Březina.

     Ten les skutečně podzimem zezlátnul, starobylý hrad vítal pohostinností a rytířskými taškařicemi a to počasí? Považte - na dohled v Mostě a Litoměřicích celý den pršelo a organizátorům akce začalo krápat na záda teprve až když se sbalenými rekvizitami odjížděli. Účastníků bylo cca 160 a podle ohlasů odcházeli spokojeni bohatší a spoustu nových, zajímavých vědomostí. Z fotografických tablíček je zřejmé, že bylo opravdu na co se dívat. Takže na jaře příštího roku nashledanou na obdobné akci, kterou opět pracovníci Lesů ČR spolu s dalšími organizátory připraví.
     Ale České středohoří je krásné v každou roční dobu, přijďte se sami přesvědčit!

Takový účastnický lístek dostali návštěvníci a do osmi kolonek získali razítečko


Piktogramy co se v lese nesmí, "poznávačku" dřevin podle listů, semen i výřezů, informace o pěstování a ochraně lesa, ukázky práce v těžební činnosti, sbírky tuzemského i exotického hmyzu, ale i lanové prolézačky nabízelo prvních pět stanovišť poznávací trasy od altánu k podhradí Sukoslavu.


Na hradním nádvoří si účastníci vyzkoušeli různé rytířské dovednosti, zhlédli mysliveckou výzbroj a trofeje a závěrem si mohli opéci vuřty a prohlédnout areál hradu.


Organizátorům akce pomáhali členové TOM Sluníčka z Litoměřic. Zázemí na přenocování poskytla Místní lidová knihova v Kostomlatech.




Mapka naučné stezky Březina s označením výchozího stanoviště akce Den s Lesy ČR u zastávky č.1. .


Ojedinělou akci si nenechali ujít ani zástupci regionálního tisku
Setkání seniorů v Kutné Hoře

24. srpna 2023
Milá Gábino, nebo ještě spíše "Milá Lvice". Protože jak jinak než se lví silou a srdcem byste toho tolik...

Setkání seniorů v Plzni

25. srpna 2022
Celostátní setkání knihovnických seniorů v Plzni Autor: • HENDRYCHOVÁ, Hana Číslo: • 2022,...

Jubileum nejstarší čtenářky

9. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | V hasičské klubovně v Kostomlatech pod Milešovkou se v sobotu 6. srpna sešli...

Vzpomínka na paní knihovnici

1. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | Prvního srpna uplyne 100 let od narození paní Jarmily Mengrové - knihovnice a také...



Hlazení ručního papíru v Losinách
Hlazení ručního papíru v Losinách
Známý pražský pivovar U Fleků
Známý pražský pivovar U Fleků