Řekli o nás:
Jana Rychterová

"...Díky za krásné a rozzářené publikum, těším se, že Vás zase navštívím někdy příště. Přeju hodně všeho dobrého - 4.10.2004"
|
Píše Bláha Miroslav |

     Knihovnická setkání jsou vždy plná pohody a profesního souznění. Kostomlatští knihovníci proto rádi využili pozvání svých kolegů z Bíliny a Teplic. V Městské knihovně v Bílině se již tradičně setkávají bývalé spolupracovnice z bílinské i dalších knihoven v regionu. Pohoda, která prozářila pondělní odpoledne 20. října 2008 dýchá i z uvedeného snímku.


Téhož dne večer se knihovníci zúčastnili v Regionální knihovně v Teplicích besedy s historikem a autorem historických románů PhDr. Vlastimilem Vonduškou, CSc. Že lze historii podat i zábavným způsobem, předváděl celý večer. Účastníci se dozvěděli i lecjaké pikantnosti, které učebnice taktně zamlčují.


Jako ke starým známým přijeli první listopadový pondělní večer do teplické knihovny spisovatelé MUDr. Jan Cimický a Václav Dušek. Nejdříve se vyznali ze svého vztahu k našemu regionu a k Teplicím zvláště a pak již vyprávění nebralo konce. Postřehy z cesty po Číně přiblížily posluchačům mnohé, co se z oficielních zpráv nedozví. Pana Duška potěšilo, že jeho kniha "Kukačky" pro kterou sbíral materiál v kostomlatském Výchovném ústavu je stále žádaná i následnicemi tehdejších protagonistek. Příjemný večer budou připomínat i věnování vepsaná autory do svých knih.
Setkání seniorů v Kutné Hoře

24. srpna 2023
Milá Gábino, nebo ještě spíše "Milá Lvice". Protože jak jinak než se lví silou a srdcem byste toho tolik...

Setkání seniorů v Plzni

25. srpna 2022
Celostátní setkání knihovnických seniorů v Plzni Autor: • HENDRYCHOVÁ, Hana Číslo: • 2022,...

Jubileum nejstarší čtenářky

9. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | V hasičské klubovně v Kostomlatech pod Milešovkou se v sobotu 6. srpna sešli...

Vzpomínka na paní knihovnici

1. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | Prvního srpna uplyne 100 let od narození paní Jarmily Mengrové - knihovnice a také...



Jihomoravský kozáček
Jihomoravský kozáček
V kostnici pod křtinským kostelem
V kostnici pod křtinským kostelem