Řekli o nás:
Markéta Zinnerová

"Milí Bláhovi ani při svém spisovatelství vám neumím říct, jak je nám s vámi vespolek krásně. Díky za všechno, máme vás rády... (s Petrou Jelenovou)- 10.10.2001"
|
Píše Hana a Miroslav Bláhovi |

     Chcete si zopakovat tituly knih z tvorby spisovatele Karla Čapka - nic snazšího - zkuste rozmotat uvedené povídání. A těm nejdůvtipnějším a nejrychlejším pošleme zpod Milešovky malý dárek...

... padla půlnoc 16.-17. března a tady si můžete zkontrolovat počet titulů Čapkových knih. Nejrychlejší a nejpřesnější byla děvčata z petřvaldské knihovny, takže balíme a posíláme...



     Pondělní, poprázdninové dopoledne 10. března 2008 patřilo na 1. stupni kostomlatské školy sourozencům Čapkovým, zejména však nejmladšímu Karlovi. Kromě životopisných údajů si žáčci vyslechli úryvky z Čapkových knih v podání A. Silnicové, učitelky v.v. Zvláště je pak zaujaly příhody ze života psí slečny Dášeňky.
Poté paní knihovnice zjišťovala zájem o účast na Noci s Andersenem a bylo to těžké rozhodování koho vybrat do omezeného počtu nocležníků. A už se i domluvilo, že s nimi budou nocovat i hrdinové Čapkových knížek, neboť i paní Silnicová jako minulé roky mezi ně přijde, aby jim četla.



     Ani žáci 2. stupně kostomlatské školy nepřišli o nadčasovou ryzí češtinu obsaženou v Čapkově díle. Nejdříve se z knihy sestry Heleny dozvěděli leccos z Karlova mládí, kdy již zrál jeho pozorovací a vypravěčský talent. A pak již mohli počítat "nadávky" poštáka Kolbaby v Pošťácké pohádce, nebo jarní zahradnické činnosti v Zahradníkově roku. Snad v těch hlavách zmítaných nepokojem dospívání uvízlo něco z díla světově uznávaného českého spisovatele a návštěva paní učitelky v.v. A Silnicové a knihovníků 14. března 2008 nebyla zbytečná.

Setkání seniorů v Kutné Hoře

24. srpna 2023
ZLATA HOUŠKOVÁ zlata.houskova@gmail.com Když se sejdou přátelé, kteří se delší dobu neviděli, bývá...

Setkání seniorů v Plzni

25. srpna 2022
Celostátní setkání knihovnických seniorů v Plzni Autor: • HENDRYCHOVÁ, Hana Číslo: • 2022,...

Jubileum nejstarší čtenářky

9. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | V hasičské klubovně v Kostomlatech pod Milešovkou se v sobotu 6. srpna sešli...

Vzpomínka na paní knihovnici

1. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | Prvního srpna uplyne 100 let od narození paní Jarmily Mengrové - knihovnice a také...



Hotel Stará škola s barokním kostelem
Hotel Stará škola s barokním kostelem
Výstavka prací rapotínských žáků
Výstavka prací rapotínských žáků