Řekli o nás:
Arnošt Goldflam

"Čtenářům z Kostomlat, aby se jim knížka líbila - Autogramiáda knihy Tatínek není k zahození - Svět knihy Praha - 7.5.2005"
|
Píše Bláha Miroslav |

     V úterý 26. února 2008 byl v ústeckém kině Hraničář promítnut v severočeské premiéře film režiséra Zdeňka Trošky Nejkrásnější hádanka. Film se v minulém roce natáčel i v exteriérech severních Čech - na Českolipsku, na zámku Sychrov a v závěru i na romantické zřícenině hradu Kostomlaty. Generálním partnerem filmu je společnost Lesy České republiky a tak mezi návštěvníky ústecké premiéry bylo i několik pracovníků v "zeleném". Někteří se na přípravách podíleli jak zajišťováním materiálu pro filmové stavby, tak i výběrem příhodných filmových scenérií ve svém revíru. Pro poučení veřejnosti je rovněž zorganizována řada zajímavých besed pro žáky základních škol. Na nich se děti dozvědí zajímavosti z přírody, poučí se, jak se správně chovat v lese, nahlédnou do zákulisí toho, jak se odborníci starají o lesy a seznámí se s lesními zvířaty. Režisér Zdeněk Troška jim na besedě bude vyprávět, jak se mu natáčelo v českých lesích, především ve Staré oboře na Hluboké, kam měli výjimečně filmaři přístup.
     Takže neváhejte a zjistěte si, kdy v nejbližším kině dávají film sálající prosluněnou letní pohodou. Snad k ní přispěla i pohlednice kostomlatského hradu, kterou kostomlatští knihovníci předali panu Troškovi při setkání v pražské Čítarně u čerta s knihou před několika lety.

Revírník Petr Bláha při improvizované přednášce pro filmový štáb

Pozdrav od pana Trošky a herců z ústecké premiéry dne 26. února
Setkání seniorů v Kutné Hoře

24. srpna 2023
ZLATA HOUŠKOVÁ zlata.houskova@gmail.com Když se sejdou přátelé, kteří se delší dobu neviděli, bývá...

Setkání seniorů v Plzni

25. srpna 2022
Celostátní setkání knihovnických seniorů v Plzni Autor: • HENDRYCHOVÁ, Hana Číslo: • 2022,...

Jubileum nejstarší čtenářky

9. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | V hasičské klubovně v Kostomlatech pod Milešovkou se v sobotu 6. srpna sešli...

Vzpomínka na paní knihovnici

1. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | Prvního srpna uplyne 100 let od narození paní Jarmily Mengrové - knihovnice a také...



Čeká nás dnes dlouhá cesta
Čeká nás dnes dlouhá cesta
V dětském oddělení krajské knihovny
V dětském oddělení krajské knihovny