Řekli o nás:
J.Rychterová+V.I.P.

"Milý a krásný den v Kostomlatech nás opět potěšil, jako vždy. Je nám ctí, že jsme mohli potěšit i my-písničkami. Děkujeme za vlídné přijetí premiéry našeho pořadu - vystoupení v Kostomlatech 12. listopadu 2014."
|
Píše Bláha Miroslav |
     Více než čtyři sta obrázků k soutěži Děti nemocným a seniorům se sešlo v děčínské zoologické zahradě. Tuto soutěž každoročně vyhlašuje Občanské sdružení Creative Jílové, Zoo Děčín a Městská knihovna Děčín. Při tvorbě dílek se děti letos mohly nechat inspirovat přírodou, zvířaty či oblíbenou knihou. "Všech 447 obrázků je prací dětí z devětadvaceti různých škol, školek a knihoven. Porota v čele s akademickou malířkou Alenou Bílkovou měla nelehký úkol. Vybrat v každé věkové kategorii pouze jednoho absolutního vítěze bylo velmi obtížné," řekla Anděla Gottsmannová ze sdružení Creative Jílové. O tom, kdo v této soutěži zvítězil, se účastníci soutěže dozvěděli v sobotu 26. května 2007 od 14.00 hodin na akci Den dětí, která se konal v lesním amfiteátru děčínské zoologické zahrady. Vítězná dílka bude po nějaký čas možné shlédnout ve výstavní síni zoo. Poté poputují do nejrůznějších zdravotnických zařízení, aby mohly dělat radost právě těm, pro které děti dle názvu celé výtvarné soutěže tvořily.

     Prostřednictvím Místní lidové knihovny se soutěže zúčastnily děti z Mateřské školy a žáci 1. stupně ZŠ. Jako předešlá léta i v tomto ročníku se kostomlatské děti umístily na předních místech ve svých věkových kategoriích. Pavlína Kottová na 1. místě, Denisa Zvolská na 2. místě a Lukáš Frank, Kamil Košumberský a Radanka Vrbová na 3. místě. Na vyhlášení výsledků byli do děčínské ZOO pozváni všichni soutěžící a pozvánka platila rovněž jako vstupenka. Škoda, že si většina rodičů nenašla čas, aby své ratolesti doprovodili na vyhlášení výsledků a prohlídku ZOO spojenou i s atrakcemi ke Dni dětí. Odměny dovezené z Děčína byly vítězům předány ve škole. Doufejme, že i v příštích ročnících budou kostomlatští mladí výtvarníci stejně úspěšní.

Oceněné práce a jejich autory najdete zde.
Setkání seniorů v Kutné Hoře

24. srpna 2023
Milá Gábino, nebo ještě spíše "Milá Lvice". Protože jak jinak než se lví silou a srdcem byste toho tolik...

Setkání seniorů v Plzni

25. srpna 2022
Celostátní setkání knihovnických seniorů v Plzni Autor: • HENDRYCHOVÁ, Hana Číslo: • 2022,...

Jubileum nejstarší čtenářky

9. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | V hasičské klubovně v Kostomlatech pod Milešovkou se v sobotu 6. srpna sešli...

Vzpomínka na paní knihovnici

1. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | Prvního srpna uplyne 100 let od narození paní Jarmily Mengrové - knihovnice a také...



Peleton se nám pořádně protáhl
Peleton se nám pořádně protáhl
...o veselé chvíle nebyla nouze...
...o veselé chvíle nebyla nouze...