Řekli o nás:
Jan Kruml

"Ať žijí enthusiasté Bláhovi! Ať se jim daří vychovat další generaci následovníků - Spolkový den - Výstava Země živitelka - České Budějovice - 29.8.2005"
|
Píše Bláha Miroslav |
     Motto letošního Měsíce čtenářů "Sladký život s knihovnou" naplnily účastnice jarního posezení 3. března 2012 v kostomlatské knihovně více než vrchovatě. Věnečky, bábovka, jablečné řezy plnily připravené stoly a menu doplnila paní knihovnice téměř stovkou chlebíčků a dalšími pamlsky. Důvodů k setkání bylo více - vyhlášení nejvěrnějšího čtenáře, výběr knih do čtenářských anket, poslech dobových melodií z retrogramofonu, pohoda a samozřejmě konzumace připravených dobrot.
     Vybrat nejvěrnějšího čtenáře nebyl díky dobré knihovnické evidenci žádný problém - Růženka Voltrová byla v prosinci 1962 mezi prvními čtenáři ve znovuotevřené knihovně. Postupně do knihovny přivedla i svého manžela, dceru a také vnuky. A diplom za věrnost přebírala od stejné knihovnice, která ji před půlstoletím vítala v knihovně. Dalším oceněným čtenářkám do toho půlstoletí také moc nechybělo. Všem popřála i paní starostka. Nejvěrnější čtenářku knihovna rovněž nominovala do celostátního hodnocení, pořádaného Svazem knihovníků a informačních pracovníků. Při kostomlatské Noci s Andersenem pak bude vyhlášen nejlepší dětský čtenář.
     Dobrou náladu navozovaly i písničky ze "šedesátých" z originálních gramodesek a magnetofonových kazet přehrávaných na "retro" gramofonu. Účastníci setkání zhlédli i video zachycující historické mapy a fotografie aleje na cestě z Kostomlat do Pohradic včetně její obnovy, která proběhla v závěru loňského roku.
     Zbyla chvíle i na výběr z vystavených knih pro celostátní anketu Magnesia Litera. Nejlepší dětská, loni vydaná kniha se pak ještě vybírala do ankety SUK - Čteme všichni.
     S příslibem brzkého setkání se jen nerady účastnice loučily. S kytičkou ke svátku žen si odnášely i kousek blížícího se jara.

Pozvánka navozovala již předjarní náladu


Knihy v cukrářské vitríně? To v kostomlatské knihovně čekaly dobroty v knižním regále!


Knihovnice i nejvěrnější čtenářka mají "odslouženo" rovné půlstoletí


Kvítka a pamlsky, kam se jen podíváte...


Při takové pohodě se zapomene na roky, problémy a neduhy
Setkání seniorů v Kutné Hoře

24. srpna 2023
ZLATA HOUŠKOVÁ zlata.houskova@gmail.com Když se sejdou přátelé, kteří se delší dobu neviděli, bývá...

Setkání seniorů v Plzni

25. srpna 2022
Celostátní setkání knihovnických seniorů v Plzni Autor: • HENDRYCHOVÁ, Hana Číslo: • 2022,...

Jubileum nejstarší čtenářky

9. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | V hasičské klubovně v Kostomlatech pod Milešovkou se v sobotu 6. srpna sešli...

Vzpomínka na paní knihovnici

1. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | Prvního srpna uplyne 100 let od narození paní Jarmily Mengrové - knihovnice a také...



Vítězní Karkulíni
Vítězní Karkulíni
V hudebním oddělení Městské knihovny
V hudebním oddělení Městské knihovny