Řekli o nás:
PhDr. I. Slunéčková

"...Jsem moc ráda, že spokojenost účastníků s touto akcí byla opravdová. Však také Knihovna roku 2004 - Knihovna v Kostomlatech pod Milešovkou - a Vaše všestranná práce stojí za návštěvu a poznání! - k setkání knihovníků teplického regionu - 24.9.2005"
|
Píše Bláha Miroslav |
     "Historie a současnost obce Kostomlaty pod Milešovkou" je mottem výstavy jejíž vernisáž proběhla 27. června 2011 v Multufunkčním kulturním centru v obci. Na výstavních paravánech jsou umístěny staré fotografie a písemnosti dokládající stavební vývoj obce i důležité události. Ústředním motivem výstavy je srovnání kreseb Antona Wockera z let 1929 až 1938 s fotografiemi zachycených míst a objektů v současnosti.
     Toto srovnání bylo při vernisáži možno zhlédnout i v promítaném videofilmu. Knihovníci rovněž zapůjčili velkoformátové fotografie kostomlatského hradu a letecké snímky obce. Jeden z panelů je věnován historii kostomlatské české knihovny. Podařilo se doložit její založení v roce 1924 i chronologii kostomlatských knihovníků a knihovnic až do současnosti. Výstavu doplňují soutěžní kresby na téma Obec očima dětí.
     Výstava byla zahájena starostkou obce Kostomlaty Mgr. Evou Krejskovou za přítomnosti zástupců obcí mikroregionu Svornost a široké veřejnosti. Poděkování patří zejména Skupině ČEZ za finanční podporu a kostomlatským občanům za zapůjčení dokumentů a fotografií. Výstava potrvá cca 3 měsíce a bude přístupná při akcích v MKC nebo po dohodě s Obecním úřadem.

Tablíčko s fotografiemi dokládá atmosféru výstavy i zájem návštěvníků


Zpestřením výstavy bylo i promítání DVD srovnávajícího historii se současností
Setkání seniorů v Kutné Hoře

24. srpna 2023
ZLATA HOUŠKOVÁ zlata.houskova@gmail.com Když se sejdou přátelé, kteří se delší dobu neviděli, bývá...

Setkání seniorů v Plzni

25. srpna 2022
Celostátní setkání knihovnických seniorů v Plzni Autor: • HENDRYCHOVÁ, Hana Číslo: • 2022,...

Jubileum nejstarší čtenářky

9. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | V hasičské klubovně v Kostomlatech pod Milešovkou se v sobotu 6. srpna sešli...

Vzpomínka na paní knihovnici

1. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | Prvního srpna uplyne 100 let od narození paní Jarmily Mengrové - knihovnice a také...



Císařské marše v podání mladé kapely
Císařské marše v podání mladé kapely
Dvoukytarový hudební doprovod
Dvoukytarový hudební doprovod