Řekli o nás:
Zdeněk Kalík

"České středohoří, ve kterém pobýváte je kraj tajemných sil, divukrásných zážitků, přehršel radosti i smutku...Co venkovské knihovny umějí a mohou - beseda v Kocourově - 23.6.2006"
|
Píše Bláha Miroslav |

     Týden čtení začínal v kostomlatské knihovně 10. března 2009 besedou s dětmi z místní Mateřské školy. Po přivítání a vzájemném představení se hned pustily do práce - v regálech knihovny i mezi leporely vyhledávaly knížky o Krtečkovi, z kterých si pak vyslechly některé příběhy. Dokonce si pak s Krtkem povídaly v různých jazycích, ale to už prostřednictvím počítače. Exoticky zněly dialogy nejen v maďarštině, ale i ve slovenštině. Knížky do ankety SUK si pak děti vybíraly spíše podle přitažlivých obálek, ale i ty vytvářejí vztah ke knihám a čtení. Takže ještě fotka s maňásky Krtka a jeho kamarádů, se kterými si děti zahrály. A brzy zase nashledanou!
     Následujícího dne přivítali knihovníci milou návštěvu - děti z Mateřské školy z nedalekých Hostomic se svými učitelkami. Najednou byla čítárna plná zvídavých hlaviček. Už na ně čekaly knížky o Krtečkovi, které vybraly kostomlatské děti a také maňásci, které se snažily rozehrát ve známých příbězích i v říkadlech Jiřího Žáčka. A jako dovršení ochotnických začátků si vyzkoušely i jak se vodí a mluví loutka Kašpárka. Ještě zbyla chvíle na vybrání knížek do ankety SUK a už se milí návštěvníci chystali k odchodu se slibem dalšího čtení a brzké návštěvy s výletem na blízký hrad. Tak se těšíme...

Několika obrázky vám chceme přiblížit pohodu obou besed.
Setkání seniorů v Kutné Hoře

24. srpna 2023
ZLATA HOUŠKOVÁ zlata.houskova@gmail.com Když se sejdou přátelé, kteří se delší dobu neviděli, bývá...

Setkání seniorů v Plzni

25. srpna 2022
Celostátní setkání knihovnických seniorů v Plzni Autor: • HENDRYCHOVÁ, Hana Číslo: • 2022,...

Jubileum nejstarší čtenářky

9. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | V hasičské klubovně v Kostomlatech pod Milešovkou se v sobotu 6. srpna sešli...

Vzpomínka na paní knihovnici

1. srpna 2022
Píše Bláha Miroslav | Prvního srpna uplyne 100 let od narození paní Jarmily Mengrové - knihovnice a také...



Hrad Kostomlaty - Sukoslav
Hrad Kostomlaty - Sukoslav
Informace z cesty komise Knihovna roku
Informace z cesty komise Knihovna roku